Stagiul Național de Vară, Cluj-Napoca 2011

Stagiul Național de Vară, Cluj-Napoca 2011

Stagiul Național de Vară, Cluj-Napoca 2011

Federația Română de Karate Kyokushin, prin clubul sportiv Kyospirit Cluj-Napoca, a organziat în perioada 28-31 iulie Stagiul Național de Vară. Invitat special a fost președintele Federației Europene de Kyokushin, shihan Koen Scharrenberg (5 dan, Olanda).

La stagiu au participat 176 de sportivi de la 17 cluburi din intreaga țară. Antrenamentele au avut loc în incinta Parcului „Iuliu Hațieganu”. Pe parcursul celor patru zile s-a exersat foarte multă tehnică(kata și kihon), precum și aplicații de luptă(kumite). S-a lucrat pe grupuri, în funcție de gradul de cunoaștere a fiecărui sportiv.

Stagiul a culminat cu examenul de grad, unde s-au prezentat peste 70 de sportivi, din care 10 pentru centuri negre. Kyokushin-ul este recunoscut pentru rigurozitatea foarte mare cu care sunt examinați candidații. Nici anul acesta nu a fost cu nimic diferit, nu toată lumea trecând testele la care au fost supuși.

Cel mai greu test a fost cu siguranță cel de luptă, mai ales pentru candidații la centura neagră. Cei pentru 1 dan au trebuit să lupte 30 de reprize, la 2 dan 40 de reprize, iar la 3 dan 50 de reprize, fiecare repriză durând 1 minut si 30 de secunde. Luptele sunt full-contact, astfel ca pentru a trece examenul e nevoie de o pregătire fizică impecabilă dar și de o forță psihică de nezdruncinat, in momentele când corpul nu te mai ajută prea mult.

După mai bine de patru ore de examen, Federația Română de Kyokushin se poate mândri cu 10 noi centuri negre. Shihan Scharrenberg a apreciat pregătirea bună și devotamentul celor examinați, declarându-se impresionat nu doar de nivelul sportivilor români, ci și de spiritul de colegialitate existent între cluburi si de buna organizare a evenimentului.

Mulțumim pe această cale și Universității „Babeș-Bolyai” pentru sprijinul acordat la organizarea acestui eveniment major.

Pozele de la stagiu se găsesc în secțiunea multimedia.

 

Tags: , , ,

Un comentariu la “Stagiul Național de Vară, Cluj-Napoca 2011”

  1. […] și EuropeneClubul nostru a mai organizat anul acesta(pentru prima dată în Cluj-Napoca) Stagiul Național de Vară, precum și Cupa României pentru Seniori Începători și Copii(fosta cupă “Oyama”), […]

Aquina Spa Center    Trilulilu Kyospirit