?>

Campionatul Național de Seniori, Deva 2010

Campionatul Național de Seniori, Deva 2010

Campionatul Național de Seniori, Deva 2010

Sâmbătă 24 aprilie 2010 a avut loc la Deva Campionatul Național de Seniori. Clubul nostru a participat cu 13 sportivi și doi arbitri în final obținând un total de 9 medalii: 1 de aur, 4 de argint și 4 de bronz, precum și câteva clasări in primii 5-8 sportivi pe categorie.

Ediția din acest an a fost una foarte disputată, numărul total de concurenți fiind de aproape 200. A fost pentru prima dată când Federația Română de Karate Kyokushin a organizat un campionat național la Deva. Organizarea a fost una de excepție, iar publicul destul de numeros și entuziast.

La proba de Kata Seniori feminin, cat. A, surorile Paula și Anda Pop au ocupat locurile 3, respectiv 5. La categoria B feminin, Fabiola Pop a ocupat locul 6, în timp ce la băieți categoria B Bogdan Țițiu a ratat de puțin medalia de aur, clasându-se oricum pe un onorant loc 2, iar Mihai Evoiu a reușit să obțină un surprinzător loc 3 în condițiile în care proba de kata nu este printre favoritele sale. La aceeași probă Alexandru Ciobică a ocupat locul 8.

Probele de luptă(cat.B) au adus și ele rezultate foarte bune:

Mihai Cîmpian, membru al lotului național de tineret, a luptat cu o categorie de vârstă mai sus, la seniori -90kg, reușind un parcurs foarte bun obținând locul 2. Prin această clasare Mihai a confirmat încă o dată că are un spirit de luptător puternic, dar marea încercare va veni în luna iunie la Campionatul European de Tineret din Spania. Tot la -90 kg Mihai Evoiu a trebuit să se încline în fața câștigătorului competiției clasându-se la final pe locul 5.

Bogdan Deteșan a reușit să câștige competiția la categoria -60kg, majoritatea întâlnirilor fiind câștigate prin waza-ari sau ippon. Un rezultat valoros, Bogdan concurând de asemenea la o categorie de vârstă superioară, el având doar 18 ani.

La -70kg Dorin Rus a obținut locul 2 după un parcurs foarte curat, cu multe meciuri încheiate înainte de terminarea timpului regulamentar. Tot la -70kg Adrian Pop, la nici 17 ani a reușit un meci extraordinar, doar lipsa de experiență făcând-ul să piardă meciul după trei reprize istovitoare în care de mai multe ori a fost foarte aproape să își doboare adversarul. Tot lipsa de experiență și-a spus cuvântul și în cazul lui Alex Ciobică: după ce a reușit să puncteze foarte bine la cap la începutul reprizei, pe final a fost surprins prin același procedeu de două ori și a pierdut întâlnirea. De menționat că această categorie a fost cea mai disputată din competiție, cu 18 sportivi aliniați la start. Adi și Alex s-au clasat în primii 10 sportivi.

La -80kg Bogdan Țițiu a obținut locul 5 iar Dan Mariș locul 9. Amândoi sportivii au participat pentru prima dată la un campionat național iar evoluția lor a fost una bună, experiența acumulată fiind foarte importantă pentru viitoarele competiții.

Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos:

La categoria +65kg Fabiola Pop a avut o evoluție foarte bună, cu meciuri dificile. Fabiola a obținut locul 2, pierzând în finală, după două reprize foarte bune, doar datorită diferenței de greutate dintre ea și adversara sa.

La -55kg și -65kg, tot la prima participare la o competiție, Ruxandra Nechifor, respectiv Dana Ciobotariu au reușit să obțină locul 3.

La +65kg cat.A Paula Pop s-a clasat pe locul 2, meciul din finală terminându-se însă prematur din cauza accidentării Paulei la genunchi.

La sfârșitul competiției de seniori C.S. Kyospirit Cluj Napoca a ocupat locul 2 la general, cu 9 medalii obținute.

Pozele si filmările meciurilor de la competiție se pot vizualiza aici.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Scrie un comentariu

Aquina Spa Center    Trilulilu Kyospirit