?>

Campionatul Naţional de Karate Kyokushin, Arad 2009

Campionatul Naţional de Karate Kyokushin, Arad 2009

Campionatul Naţional de Karate Kyokushin, Arad 2009

În data de 7 martie 2009 la Arad a avut loc Campionatul Naţional de Karate Kyokushin. Competiţia a adunat la start 130 de sportivi din întreaga ţară. Clubul nostru a participat cu 11 sportivi, reuşind să obţină rezultate foarte bune: 3 medalii de aur, una de argint, trei medalii de bronz şi clasări in primii 5 sau 8 sportivi la diferite categorii de greutate.

La proba de kata senioare categoria A, Anda Pop a reuşit să se claseze pe locul 3, iar Paula Pop, pe locul 5. O uşoară creştere de formă faţă de competiţia precedentă din Ungaria. Pentru viitorul campionat naţional sperăm la o clasare şi mai bună care să ne permită participarea la Campionatul European.

La kata seniori categoria B, sportivii noştri au cucerit alte medalii prin: Ioana Mureşan şi Fabiola Toader(locul 3), iar la băieţi: Andrei Corăbian(locul 1) şi Bogdan Ţiţiu(locul 2). După o lungă pauză competiţională, Andrei a reuşit să cucerească primul loc, la mare luptă cu Bogdan, în ultimul tur amândoi sportivii primind aceeaşi notă. Diferenţa a fost facută de notele din tururile precedente, unde Andrei s-a descurcat mai bine. O notă specială pentru Bogdan, care la prima sa competiţie a reuşit să îşi stăpînească emoţiile şi a avut o prestaţie foarte bună, atrăgând atenţia asupra sa prin ultima evoluţie.

La kata feminin, emoţiile au fost însă ceva mai mari, fapt ce s-a oglindid şi în evoluţia sportivelor, dar rezultatele au arătat că sunt pe drumul cel bun. La kumite(proba de luptă) senioare -55 kg, Ioana Mureşan a reuşit să câştige locul 1, în finală având un meci foarte disputat cu o sportivă din Târgu Mureş pe care a reuşit să o învingă prin waza-ari cu un mawashi jodan(lovitură de picior la cap) foarte precis.

Proba de kumite tineret băieţi +75 kg a fost câştigată de Mihai Cîmpeanu. Sportivul aflat şi el la prima sa competiţie a avut o evoluţie spectaculoasă, reuşind să îşi domine adversarii în mod categoric, luptele terminîndu-se după prima repriză. Bravo, Mihai!

La seniori -70 kg, Dan Creţa a reuşit un meci frumos împotriva unui sportiv din Felix. O accidentare la coaste la împiedicat să dea ce e mai bun şi a trebuit să se recunoască învins, dar modul în care a abordat lupta a fost remarcabil.

La kumite seniori -80 kg, Tigran Martikian a trecut uşor în primul tur de un sportiv din Baia Mare, fiind însă nevoit să întrerupă competiţia din cauza unei viroze respiratorii. La aceeaşi categorie, Daniel Rusu a întâlnit un sportiv arădean foarte valoros din lotul României. Meciul a fost spectaculos, prima repriză încheindu-se la egalitate. În a doua repriză, Daniel a reuşit să îşi suprindă adversarul cu un mawashi jodan, însă lipsa de experienţă a făcut ca înainte cu câteva secunde de final să fie punctat la cap cu o tehnică similară, iar arbitrii au dat câştig de cauză arădeanului.

La -90 kg şi la +90 kg, Mihai Evoiu respectiv Andrei Corăbian au avut evoluţii foarte bune, reuşind clasarea în primii opt sportivi, însă aceeaşi lipsă de atenţie pe final de repriză le-a fost fatală, împiedicîndu-i să cucerească o medalie.

În urma evoluţiilor sportivilor săi Clubul Sportiv Kyospirit Cluj Napoca s-a clasat pe locul 5 la general, din 12 cluburi participante. Felicitări tuturor sportivilor pentru modul în care s-au prezentat la concurs.

Pozele de la acest eveniment se găsesc in galeria de imagini.

Tags: , , ,

Scrie un comentariu

Aquina Spa Center    Trilulilu Kyospirit