Impresii de la Stagiul Național de Vară, Cluj-Napoca 2013

Impresii de la Stagiul Național de Vară, Cluj-Napoca 2013

Impresii de la Stagiul Național de Vară, Cluj-Napoca 2013

În perioada 04-07 iulie 2013 a avut loc la Cluj-Napoca Stagiul Național de  Vară al Federației Române de Karate Kyokushin. Evenimentul a fost organizat de C.S. Kyospirit Cluj-Napoca pentru a doua oară, după stagiul de acum doi ani. La stagiu s-au înscris 173 de sportivi de la 22 de cluburi din țară, o prezență foarte bună!

Invitatul nostru din acest an a fost dublul campion mondial: sensei Norichika Tsukamoto(Japonia). De-a lungul celor șase antrenamente sensei a încercat să ne dezvăluie secretele luptelor sale, demonstrîndu-ne tehnicile de picior care l-au facut faimos de-a lungul anilor. Antrenamentele au fost deosebite, multe concepte privind poziția în timpul luptei și modul de execuție a unor tehnici fiind oarecum noi, sau cel puțin explicate într-un mod la care mulți dintre noi nu s-au gândit pînă acum. La fel de interesante au fost exercitiile de mobilitate, in special cele pentru coloana și șolduri.

În ultima zi a stagiului a avut loc și examinarea de grad, condusă de shihan Juan Carlos Escalera, examinator oficial al Federației Europene de Kyokushin(EKO). Examenul a fost lung și riguros. Pe durata a patru ore s-a trecut prin kihon și kata, precum și un scurt test de condiție fizică.

Totul a culminat cu proba de kumite, specifică kyokushin-ului. Cel mai greu parcurs l-au avut, desigur, cei care s-au înscris la examenele de centuri negre. Astfel am avut șase înscriși la shodan, doi la nidan și tot doi la sandan. Fiecare sportiv a trebuit să lupte 30, 40, respectiv 50 de reprize de kumite full-contact.

Clubul nostru a participat la acest examen cu șase sportivi, toți reușind să promoveze cu brio. Iată mai jos lista completă:

  • 9 kyu: RAREȘ POPA și PETER TURCUȘ
  • 7 kyu: ANDREI MUREȘAN și DORIN RUS
  • 2 dan: PAULA POP
  • 3 dan: VLAD POP

Organizarea stagiului a fost deosebit de apreciată de toți participantții, condițiile de cazare, masă și antrenament fiind excepționale. Mulțumim pe această cale și Universitații “Babeș-Bolyai” pentru punerea la dispoziție a acestor facilități!

Comments are closed.

Aquina Spa Center    Trilulilu Kyospirit