Rezultate Romanian Open 2010

Rezultate Romanian Open 2010

Rezultate Romanian Open 2010

În data de 23 octombrie 2010 la Arad a avut loc Cupa Europeană pentru Juniori și Cadeți “Romanian Open 2010”. Competiția organizată de  Federația Română de Karate Kyokushin prin CS Budokai Arad a adunat aproape 200 de sportivi din 7 țări, de la 41 de cluburi. Nivelul competiției a fost unul extrem de ridicat, foarte apropiat de nivelul unui Campionat European. În cadrul acestui eveniment a fost organizat și Campionatul Național de Seniori Open.

Clubul C.S. Kyospirit Cluj-Napoca a participat cu patru sportivi și un arbitru. Rezultatele obținute au fost foarte bune: două medalii la Romanian Open și două medalii la C.N. de Seniori.

La Romanian Open, categoria -60kg, Bogdan Deteșan s-a clasat pe poziția a doua a podiumului. A impresionat însă foarte mult prin spiritul și abordarea agresivă a meciurilor, în condițiile în care Bogdan este încă începător, practicând kyokushin-ul de mai puțin de un an. Această clasare vine însă ca o confirmare a titlurilor cucerite anul acesta atît la tineret(cat. B) cât și la seniori(cat. B) în cadrul aceleiași categorii.

La categoria +75 kg Mihai Cîmpian a obținut bronzul, doar ghinionul împiedicîndu-l să urce mai sus. După un meci fără istoric în compania unui sportiv din Croația, Mihai a întâlnit un sportiv foarte valoros din Polonia. Prima parte a reprizei a fost una echilibrată, pe final însă polonezul a fost dominat copios, fiind scos de mai multe ori în afara suprafeței de luptă. Din păcate, din cauza numărului foarte mare de sportivi, s-a decis ca meciurile să dureze o singură repriză, după care, in caz de egalitate, să se treacă direct la cântar, unde polonezul a avut câștig de cauză. Chiar și așa rezultatul este unul valoros. Mai important este însă că Mihai a arătat că  a evoluat foarte mult în acest an și că selecția în lotul național nu a fost întâmplătoare.

La seniori cat. B Fabiola Pop a obținut argintul în proba dedicată fetelor. La băieți, Daniel Rusu s-a clasat tot pe poziția a doua după un parcurs bun. Probabil în finală ar fi reușit să obțină aurul dacă euforia accederii în ultimul act nu ar fi fost așa de mare, acest fapt oglindindu-se în lipsa de concentrare pe tot parcursul meciului.

Așadar patru sportivi, patru medalii(trei de argint și un bronz). Un rezultat foarte bun. Felicitări și arădenilor pentru organizarea impecabilă a unui eveniment care de la an la an a crescut în anvergură fiind probabil acum, după Campionatul European, cel mai puternic concurs din Europa destinat juniorilor și cadeților.

Câteva poze de la acest eveniment puteți găsi în secțiunea multimedia.

Tags: , , , , ,

Un comentariu la “Rezultate Romanian Open 2010”

  1. […] având evoluții bune(Marius locul 5, Mihai locul 9). Un alt eveniment important al anului a fost Cupa Europei de la Arad, unde sportivii: Bogdan Deteșan și Mihai Câmpian au urcat pe podium din nou(Bogdan locul 2 și […]

Scrie un comentariu

Aquina Spa Center    Trilulilu Kyospirit