Stagiu Kata, Șimleu Silvaniei 2010

Stagiu Kata, Șimleu Silvaniei 2010

Stagiu Kata, Șimleu Silvaniei 2010

În perioada 15-18 aprilie Șimleu Silvaniei(jud. Sălaj) a fost gazda stagiului național de kata al FRKK. Clubul nostru a participat cu nouă sportivi la acest eveniment, mulți dintre aceștia urmând să participe săptămâna viitoare la Campionatele Naționale de la Deva.

Pe durata celor patru zile de stagiu s-au repetat toate kata-urile, începând cu cele de bază și terminând cu cele avansate, accentul punându-se pe kata-urile pentru Campionatul European. Deși vremea nu a fost tocmai bună în primele două zile(ploaie, vânt și temperaturi destul de joase) antrenamentele au fost făcute cu zâmbetul pe buze de toți participanții, bucurându-ne de posibilitatea de a ne antrena în natură împreună cu toți prietenii noștri.

În general s-a lucrat în două grupuri: grupul centurilor mici condus de sensei Anca Wallmen și grupul centurilor mari și sportivilor din lot condus de sensei Grigore Petruț. Dacă începătorii au avut șansa de a învăța kata-uri noi cei de la grupa de avansați au insistat pe detalii: respirație corectă, înțelegerea mai profundă a kata-ului executat și importanța timing-ului în kata.

În cadrul stagiului s-a organizat cursul de arbitraj și profitându-se de prezența sportivilor din lot au fost discutate diferite aspecte ale arbitrajului de kata.

De asemenea, la stagiu au participat și membrii lotului de kumite care s-au pregătit separat, între antrenamentele de kata.

Pozele de la stagiu se găsesc în secțiunea multimedia.

Tags: ,

Un comentariu la “Stagiu Kata, Șimleu Silvaniei 2010”

  1. marduK says:

    A fost un stagiu “BUN” ! 🙂

Scrie un comentariu

Aquina Spa Center    Trilulilu Kyospirit