Stagiul Naţional de Kata, Baia Mare 2009

Stagiul Naţional de Kata, Baia Mare 2009

Stagiul Naţional de Kata, Baia Mare 2009

În perioada 19-22 martie 2009, la Baia Mare a avut loc Stagiul Naţional de Kata. Stagiul a fost deschis tuturor sportivilor, indiferent de vârstă şi grad. În total au participat aproximativ 70 de sportivi de la toate cluburile din ţară. La stagiu au fost prezenţi şi membrii lotului naţional de kata care se pregătesc să participe la Campionatul European de la Kiev,  Ucraina.

Clubul nostru a participat cu cinci sportivi: Vlad Pop(2 dan), Paula Pop(1 dan), Anda Pop(1 kyu), Fabiola Toader(9 kyu) şi Bogdan Ţiţiu(10 kyu).

Surpriza acestui stagiu a constituit-o prezenţa lui shihan Furko Kalman(7 dan), care în ciuda unor probleme de sănătate a făcut tot ce i-a stat în putinţă şi a reuşit să ajungă în România în timp util. Cu această ocazie mulţi dintre participanţi au simţit pe propria piele modul ferm în care shihan Furko ştie să conducă antrenamentele, disciplina în formaţie fiind unul dintre lucrurile pe care le înveţi încă din primele minute.

Antrenamentele s-au axat pe repetarea kata-urilor pentru competiţie. Sportivi au fost împărţiţi pe două grupe în funcţie de grad. Centurile avansate au repetat cu shihan Furko, iar grupa centurilor mai mici a fost preluată de sensei Anca Wallmen(3 dan). În timpul antrenamentelor fiecare sportiv a putut să aprofundeze mişcările din kata, explicaţiile lui Shihan fiind generoase. De asemena, antrenorul lotului de kata sensei Grigore Petruţ(4 dan) a putut evalua nivelul pregătirii sportivilor care ne vor reprezenta ţara peste hotare.

Cu ocazia acestui stagiu a avut loc şi un curs de arbitraj de kata condus de şeful comisiei de arbitraj sensei Radu Sângeorzan(3 dan). Acest curs a urmărit formarea arbitrilor tineri precum şi discutarea regulamentelor pentru Campionatul European unde România va participa cu cinci arbitri.

A fost un eveniment care a reuşit să arate tuturor importanţa kihon-ului în general şi a kata-ului în mod special în karate kyokushin. Pozele de la acest eveniment se găsesc aici.

Tags: , ,

Scrie un comentariu

Aquina Spa Center    Trilulilu Kyospirit